Wearable fabrikant Jawbone in problemen

jawbone-up

De geruchten over problemen bij Jawbone beginnen steeds serieuzere vormen aan te nemen. Klachten over de fitnesstrackers en geruchten over financiële problemen zwellen verder aan.

Eerder dit jaar verloor Jawbone niet één, maar twee rechtszaken van grote concurrent Fitbit. Jawbone klaagde Fitbit aan voor het stelen van gevoelige bedrijfsinformatie en daarnaast beschuldigde men Fitbit van onrechtmatig gebruik van haar intellectueel eigendom. In beide rechtszaken delfde Jawbone het onderspit en concludeerde de rechter dat er geen sprake was van ongeoorloofd gebruik van patenten of geheime bedrijfsinformatie.

Buiten het juridische gekrakeel waren er de afgelopen tijd ook geruchten over een eventuele overname van Jawbone en een productiestop van de fitnesstrackers. Marktonderzoekers rapporteren verder dat Jawbone veel terrein aan het verliezen is ten opzichte van haar concurrenten.

Hoewel Jawbone alle geruchten hardnekkig blijft ontkennen, tekenen zich steeds sterkere signalen af dat er wel degelijk serieuze problemen zijn binnen het bedrijf. De vooraanstaande blogpagina Wareable.com tekende deze maand op dat de Twitterpagina van Jawbone aan het exploderen is met klachten. Klanten klagen onder andere over het feit dat ze niet contact komen met de helpdesk en dat ze al maanden wachten op een vervangende fitnesstracker die kapot is gegaan.

Jawbone zelf blijft alle geruchten tegenspreken. To be continued…