Tips voor meer hardloop motivatie

Zie jij er soms tegen op om te gaan (hard)lopen? In dit artikel 4 tips waarmee je jezelf beter kunt motiveren!

Het is echt niet altijd makkelijk om jezelf te motiveren om in beweging te zijn. Na een drukke werkdag plof je op de bank en is het soms wel heel aantrekkelijk om daar ook gewoon lekker op te blijven zitten. Hierbij vier tips om jezelf op dit soort dagen toch te stimuleren om lekker in beweging te komen:

  1. Zoek leuk gezelschap om mee te lopen. Onderzoek laat zien dat het makkelijker wordt om van lopen een gewoon te maken als je het samen doet. Zo kun je elkaar motiveren als iemand een keer geen zin heeft en houd je elkaar bij de les.
  2. Loop eens een nieuw rondje, of loop je bekende rondje andersom. Mensen zijn gewoontedieren en vaak lopen we in dezelfde rondjes om het huis of in een park. Doe eens gek en pak een volledig nieuwe route of keer je bestaande route om. Het zal je verbazen hoe nieuw en anders dat zal aanvoelen.
  3. Loop korter, maar sneller. Het telkens opnieuw afleggen van dezelfde afstand kan als een inspiratieloze routine gaan aanvoelen. Maak je rondje eens wat korter, maak het daarmee wat minder saai en loop simpelweg wat sneller. Een korte sessie helpt je om te focussen op snelheid zonder het langdradige van de langere duurlopen.
  4. Ga eens buiten de gebaande paden lopen. Meestal lopen we op asfalt of een loopband. Probeer eens iets nieuws en loop een niet geasfalteerde route door het bos. Als je echt in bent voor iets nieuws kun je dat zelfs op blote voeten doen!

Bron: Selfcare