Waarom bestaat dat nog niet?

Hoe zou het zijn als we meer mogelijkheden zouden krijgen om onze gezondheid te meten? Hoe zou het zijn als we gebruik zouden kunnen maken van het groeiend aantal Wearables die de meest uiteenlopende lichaamswaarden kunnen meten, tegen een als-maar dalende prijs?

Wat zou er gebeuren als we die combineren met de medische inzich-ten van onze tijd, om ze op onze persoonlijke, unieke maat toe te aanpassen? Wat kunnen we dan over onszelf ontdekken, omdat we met onze neus, oren, ogen, mond, handen en gevoel niet alles kunnen waarnemen wat zich in ons lichaam afspeelt? Waarom moet ik eerst ziek worden, voordat iemand anders zich zorgen gaat maken over mijn gezondheid? Heb ik eigenlijk zelf wel voldoende interesse in mijn gezondheid?

Deze vragen speelden door ons hoofd toen we besloten Selfcare op te richten. We wilden een platform maken waarmee mensen beter zicht op hun eigen gezondheid kunnen krij-gen en beter voor zichzelf kunnen zorgen. Het moet eenvoudig worden, op de achtergrond werken en simpel in het gebruik en bruikbaar zijn voor jong en oud. Vooral voor de ouder wordende mens, want met het verstrijken van de jaren nemen de mogelijkheden af en neemt de kans op een ziekte of aandoening toe. Dát die komt is vaak niet te voorkomen, het waarop die zich uit kunnen we wel meestal uitstellen.

 

Comments ( 0 )