Selfcare software-update

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan onze laatste software-update. In dit artikel zetten we de relevante wijzigingen voor je op een rij.

Zowel op het persoonlijke platform MySelfcare als op het platform voor organisaties SelfcarePro hebben we een aantal zaken verbeterd of toegevoegd. Hieronder vind je de belangrijkste verbeteringen die we hebben doorgevoerd in de update van onze software.

Wijzigingen SelfcarePro

  • Berekenmethode over de synchroniseerde stappen

Voorheen werden de gemiddeldes in de challenges berekend over alle deelnemers in het team. Nu is het mogelijk om de teamscore te laten berekenen op alleen de deelnemers die ook daadwerkelijk stappen synchroniseren. Dit zal een hoop frustratie schelen, want die ene collega die wel meedoet maar niet dagelijks synchroniseert telt voortaan niet mee in de teamberekening. Daarnaast is er een nieuwe berekenmethode toegevoegd. In plaats van gemiddelde kan een challenge ook berekend worden op de mediaan, het middelste getal in de oplopende getallenreeks van het aantal stappen.

  • Grafiek ter vergelijking van de prestaties met jouw team

De interface is opgefrist en er wordt onderscheid gemaakt tussen jouw persoonlijke prestatie en die van jouw team. De vooruitgang is nu overzichtelijk te zien in de toegevoegde grafiek.

Verder kun je iedere dag sterren verdienen (achievements) voor het halen van je persoonlijke doel en jullie team doel. Sinds de update ook met terugwerkende kracht.

  • Nieuwe scorebalken met de exacte stappenaantallen

Je kunt in één oogopslag zien hoe de verschillende teams in de challenge er precies voor staan in de vernieuwde scorebalken. Bovendien wandelt jouw team naar het einddoel met een streeftempo dat geleidelijk zichtbaar is over de hele dag.

  • Nieuwste strip: ‘Op de boerderij’

Naast de bestaande virtuele wandelingen zoals de stedentrip, de safari, lopen op mars en het winterlandschap hebben we er een nieuwe strip bij. In deze wandeltocht loop je virtueel vanaf de bosrand langs de boer met al zijn dieren naar een feestelijke picknick.

Klantsupport

  • In één klik naar meer informatie

Onze helpdesk is er om jou te helpen, daarom hebben we hierin ook verbeteringen aangebracht in de software-update. De kortere route naar de online FAQ geeft je snel de verheldering die je nodig hebt bij onduidelijkheden. Van informatie over de scoreberekening in een challenge tot het synchroniseren voor elk soort stappenteller.

Bovendien helpen we iedereen graag snel en op een persoonlijke manier. Daarom weet je bij de live chat meteen wie je aanspreekt uit het Selfcare team.

Wijzigingen in beheer van SelfcarePro

  • Tussentijds opslaan van een ontwerp van een challenge.
  • Mogelijk maken om een beloningstype aan te geven.
  • Nieuwe optie bij de berekeningsmethode, namelijk de teamscore berekent over ‘alleen synchronisaties’ in plaats van over alle deelnemers van de challenge.
  • Mogelijkheid van de vooruitgang berekenen gebaseerd op mediaan in plaats van gemiddelde.
  • De optie ‘nogmaals uitnodigen’ om deelnemers die nog niet gereageerd hebben op een eerdere uitnodiging nogmaals een uitnodiging voor de challenge te versturen per mail.

Jouw mening is belangrijke input voor het bepalen van de benodigde optimalisaties om de gebruikerservaring van Selfcare te verbeteren. Wij van Selfcare zien feedback als een essentieel onderdeel van het leerproces.