Selfcare koppelt vanaf heden rechtstreeks met Xiaomi Mi Band

Als eerste aanbieder in Europa ontsluit Selfcare vanaf vandaag de goedkope, maar betrouwbare Mi Band van Xiaomi.

Met gepaste trots kunnen wij melden dat Selfcare er als eerste aanbieder in Europa in is geslaagd om een rechtstreekse koppeling met Xiaomi te realiseren. Daardoor wordt het vanaf heden mogelijk om data die is verzameld met de Mi Band 1 en Mi Band 2 te verzamelen op het gezondheidsplatform van Selfcare.

Met de Mi band (en de Mi Band 2) heeft de chinese fabrikant Xiaomi de afgelopen tijd een aanzienlijk deel van de wereldwijde wearables markt veroverd. Zo lazen we afgelopen maand in De Telegraaf dat Xiaomi inmiddels zelfs marktleider is geworden ten koste van concurrenten Apple en Fitbit. De Mi band van Xiaomi is een extreem goedkoop (<20 euro), maar betrouwbaar product van Chinese makelij. Vergelijkbare producten van Apple en Fitbit leveren ongeveer dezelfde functionaliteit, tegen een minstens vijf maal hogere prijs. Dit maakt de Mi Band een geduchte concurrent van de bestaande, voornamelijk Amerikaanse, dominante spelers in de markt.

Tot op heden was het niet mogelijk om de data van de Mi Band rechtstreeks te ontsluiten en moest daarvoor een omleiding via Apple Health of Google Fit worden gebruikt. Vanaf vandaag is dat anders! Op eenvoudige wijze kunnen de Mi Band 1 en de Mi Band 2 aan het Selfcare dashboard worden gekoppeld om metingen van nachtrust en lichamelijke activiteit automatisch te registreren.

Consumenten kunnen nu dus met een investering van een paar tientjes bezig gaan met het vastleggen van hun gedrag en gezondheid en ook organisaties hoeven een stuk minder diep in de buidel te tasten om een bijdrage te leveren aan de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers.

  • Wil je weten hoe het koppelen van de Mi Band aan Selfcare werkt? Kijk dan hier.
  • Wil je weten waar je een Mi Band kunt aanschaffen? Kijk dan hier.
  • Wil je meer weten over de Mi Band 1? Check dan deze review van het gezaghebbende Wareable.com
  • Wil je meer weten over de Mi Band 2? Check dan deze review van het gezaghebbende Wareable.com