Interview met Computerworld

Computerworld publiceerde recentelijk een interview met onze COO Jeroen Cornelissen over privacy, de bescherming van gezondheidsgegevens en de beveiliging van Selfcare.

Na een lange werkdag had ik geen zin om te koken en daarom liep ik vanaf het station direct door naar mijn saladebar in de stad. Aan mijn ‘vaste’ tafeltje zat al iemand. Ik ben er iets wat ongemakkelijk naast gaan gaan zitten. Vanaf dat moment opende het gesprek over de werkdag en de verdere inhoud van ons werk.

Vol trots vertelde ik over de start-up Selfcare. Het initiatief dat mensen stimuleert meer te bewegen tijdens het dagelijkse leven. En dan vooral de langdurige zitters met een kantoorbaan, waar ik er zelf één van ben. Meer verdiepend vertelde ik over de werking van ons online platform waar mensen verschillende medische- en lifestyle wearables aan kunnen koppelen, zoals de Fitbit die hij zelf droeg.

Privacy en veiligheid

Al snel werd mij duidelijk dat ik naast iemand zal die naast interesse, ook kennis had van de technische achterkant en de bijhorende ‘regels’ voor het waarborgen van de privacy van de gebruiker. Hij stelde me specifieke vragen over waar de data was opgeslagen, wie hiervan eigenaar was en welke maatregels werden gehanteerd voor de beveiliging hiervan.

De salades waren op. Ik gaf Henk-Jan Buist mijn visitekaartje met de uitnodiging om nog eens contact op te nemen zodat we verder konden praten. De dag erop ontving ik een e-mail van Henk-Jan met de vraag of een interview mogelijk was. Zodoende is de afspraak tussen de COO van Selfcare, Jeroen Cornelissen en Henk-Jan Buist gepland.

Het interview is nu hier te lezen.