Hoe werkt Selfcare?

Ipadscreen11-1kopieSelfcare koppelt met verschillende leveranciers van lifestyle en gezondheidsapparaten.
De meetgegevens van deze apparaten, sensoren en applicaties integreert Selfcare op één onafhankelijk platform. Dit unieke, dynamische dashboard werkt onafhankelijk van alle hardware leveranciers en vormt zo een betrouwbare basis om al je geregistreerde gegevens zelf goed te kunnen monitoren en er zelf meer regie over te houden.

Voordelen van het Selfcare platform

Je meetgegevens blijven bewaard
De wereld van apparaten en applicaties verandert snel. Een groot voordeel van het Selfcare platform is dat meetgegevens altijd bewaard blijven wanneer je stopt met een bepaald apparaat of applicatie. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je ontevreden bent over een fabrikant, als er juist een nieuw apparaat is uitgekomen en je wilt deze gaan gebruiken, als je het niet eens bent met de privacy regels van een fabrikant of als een fabrikant failliet gaat. Selfcare bewaart je gegevens, je koppelt een ander apparaat en kunt zonder onderbrekingen verder met het in kaart brengen van je gezondheid en lifestyle.

Medische data en lifestyle op 1 platform
Een tweede voordeel van het Selfcare platform is de integratie van medische data en lifestyle data op een enkel veilig en vertrouwd platform. Fabrikanten richten zich vaak op medische data of juist op lifestyle. Selfcare integreert al deze metingen. De gebruiker heeft de regie op dit platform door te kiezen welke metingen hij doet en Selfcare speelt een faciliterende rol.

Selfcare analyseert trends en verbanden
Een uniek voordeel dat ontstaat door de brede opzet van het Selfcare platform is dat Selfcare in staat is om trends en verbanden tussen lifestyle en medische parameters te leggen. Dit leidt tot unieke nieuwe inzichten en een holistische kijk op gezondheid en gedrag.

Koppeling met de huisarts
Tenslotte is het via het Selfcare platform mogelijk om desgewenst een koppeling kunnen maken met de huisarts om de gegevens van je gezondheid op een veilige manier door te sturen. Tenslotte wil jij (of je arts!) natuurlijk juist op de momenten dat het minder goed gaat met je gezondheid gebruik kunnen maken van de data die je hebt verzameld.

Selfcare werkt samen met de volgende leveranciers:

medisana

jawbone

fatsecret

ihealth

fitbit

moves

omron

omron

mi

apple

garmin

 

Deze leveranciers kunnen via Apple Health of Google Fit worden gekoppeld:

omron

tomtom

omron

strava

roche

mio

azumio
polar

Welke andere wearables kan ik koppelen via Apple Health? Kijk hier
Welke andere wearables kan ik koppelen via Google fit? Kijk hier

Op de pagina ‘Track’ zie je alle voordelen van het dynamische dashboard op een rijtje.

Selfcare zal elke 3 maanden een release uitbrengen met verbeterde functionaliteiten en nog meer mogelijkheden