Gaat een smartwatch Fitbit behoeden voor de ondergang?

Vorige week kwamen de kwartaalcijfers voor de wearable markt naar buiten. Uit die cijfers over het eerste kwartaal van 2017 blijkt dat Fitbit haar koppositie moet afstaan aan Apple en Xiaomi. Gaat Fitbit dit najaar met de release van haar nieuwe smartwatch de koppositie in de wearable markt heroveren?

Het is al een tijdje bekend, maar Fitbit werkt momenteel hard aan de ontwikkeling van haar eerste echte smartwatch. Topman James Park liet in januari reeds doorschemeren dat er wordt gewerkt aan een smartwatch en vorige maand werden de eerste afbeeldingen van deze smartwatch gelekt.

Hoe gaat de Fitbit watch eruit zien?

Op basis van de foto’s kunnen alvast een aantal conclusies worden getrokken over hoe de smartwatch ongeveer in elkaar zal steken. Zo heeft de Fitbit watch een kleurenscherm, twee fysieke knoppen aan de zijkant en een aluminium behuizing. Verder zou de watch over ingebouwde GPS beschikken en waterdicht zijn.

Fitbit watch krijgt draadloze oordopjes

Net als Apple met haar earpods zou Fitbit volgens de geruchten van plan zijn om draadloze oordopjes te gaan leveren, waarmee ook offline vanaf de smartwatch muziek kan worden gespeeld.

Hoe zit het met de software?

Qua software is de grootste te verwachten vernieuwing de veelbesproken Fitbit appstore. Zo wordt verwacht dat de Fitbit Smartwatch in staat zal zijn om apps van derde partijen te draaien. Daarmee wordt het dus mogelijk om bijvoorbeeld een app te installeren op je Fitbit watch die helpt je te herinneren om je medicijnen te nemen.

Geruchten over problemen met de ontwikkeling

Ondertussen waren er in mei reeds voorzichtige geruchten over problemen met productontwikkeling van de smartwatch. Zo zou men tegen problemen aan zijn gelopen in het waterdicht krijgen van de watch, waardoor het onzeker is of deze functionaliteit er daadwerkelijk zal komen. Topman James Park ontkent deze geruchten overigens stellig en is optimistisch gestemd…

Duidelijk is dat er cruciale tijden aan zijn gebroken voor Fitbit. Gaat het Fitbit lukken om opnieuw de koppositie in de markt te heroveren op geduchte concurrenten Apple en Xiaomi? Wordt de Fitbit watch de sleutel tot een geheel nieuwe wereld aan mogelijkheden voor haar eindgebruikers? We houden je op de hoogte!