Hoe belangrijk is jouw gezondheid?

Schermafbeelding 2015-10-16 om 12.29.47

Onderzoek toont aan dat gezond zijn en blijven voor de meeste Nederlanders op nr. 1 staat

Uit het themarapport ‘Burgers en Gezondheid’ (2014) van het RIVM blijkt dat burgers een goede gezondheid als allerbelangrijkste zien in het leven. Een goede gezondheid staat dan voor ‘doen wat je wilt’ zonder hierbij lichamelijk beperkt te zijn. Selfcare helpt mensen langer gezond en vitaal te blijven. Zodat we langer kunnen blijven doen wat we willen.

Mensen willen zelf meten

Onderzoek (Nictiz) toont aan dat mensen steeds meer en meer zelf willen meten. Immers veel van onze chronische aandoeningen zijn vermijdbaar, alleen al door een aantal belangrijke signalen snel op te pikken. Regelmatige zelf-meting motiveert aantoonbaar tot aanpassingen van de levensstijl.

 
Schermafbeelding 2015-10-16 om 12.39.58

De gemiddelde levensduur van meisjes die nu geboren worden mogelijk > 100 jaar

De levensverwachting bij kinderen die vandaag geboren worden zou wel eens heel dicht tegen of zelfs over de 100 jaar kunnen zijn. Dit heeft veel gevolgen voor de berekeningen van de pensioenleeftijd en de zorgkosten. Immers de meeste zorgkosten vinden plaats in de laatste levensjaren.

Als we dan ouder worden, willen we dat wel gezond en vitaal doen. Selfcare wil daarom iedereen voorbereiden op gezond en vitaal ouder worden, niet door te zeggen wat goed is of slecht, maar door het zelf te leren en te verbeteren. Selfcare heeft de overtuiging dat door inzicht in je eigen gezondheid en de effecten ervan op je levensstijl je zelf meer verantwoordelijkheid kan nemen om langer gezond en vitaal te blijven.